Llibres de surf i altres temàtiques

Feliç Sant Jordi a tothom! Gràcies a la vostra participació hem pogut fer realitat la nostra idea per celebrar Sant Jordi. Moltes gràcies per recomanar-nos tots aquests llibres, sense vosaltres no hauria sigut possible. A continuació us deixem 19 llibres que ens heu recomanat i que recomanem. Esperem que pugueu trobar el vostre llibre de Sant Jordi en aquesta llista i que tingueu una bona diada!

Surf is where you find it

Gerry López

– 1 –

Escrit per un dels surfistes més venerats de la seva generació, Surf Is Where You Find It de Gerry Lopez és un recull d’històries sobre tota una vida de surf. Però, més que això, és un recull de contes sobre les lliçons apreses del surf. Un recull de 38 històries sobre aquells que han estat influents en l’esport: el surf en qualsevol moment, a qualsevol lloc i de qualsevol manera. López, un innovador en stand-up-paddle (un dels esports nàutics de més ràpid creixement del món), comparteix ara les seves històries sobre pioners en aquest esport. Amb la veu única de Gerry, augmentada amb fotos de la seva col·lecció personal, aquest llibre és un clàssic per als amants del surf.

Let my people go surfing

Yvon Chouinard

– 2 –

Les històries personals del fundador de Patagonia, Inc., descriuen la seva infància desfavorida com a immigrant al sud de Califòrnia, la fama primerenca com a alpinista d’èxit i la dedicació de la companyia a la qualitat i la responsabilitat ambiental.

Yvon Chouinard – llegendari escalador, empresari, ecologista i fundador de Patagonia, Inc. – comparteix la persistència i el coratge que l’han fet arribar a ser el cap d’una de les empreses més respectades i respectuoses amb el medi ambient.

Surf. Las 100 Mejores Olas

Casey Kooten

– 3 –

A tot sufista li agradaria agafar l’onada perfecta o trobar-se amb el dia “màgic” a la platja. Un llibre meravellós sobre els millors destins de tot el planeta on anar a fer surf, així com informació bàsica per guiar-nos fins aquests llocs. Des de clàssics que ja es coneixen com Mèxic, Fiji i Tailàndia, fins llocs més secrets com Illa Laksshadweep i Gales. En aquest llibre es troba el millor surf que el planeta pot oferir.

High Tide: A Surf Odyssey

Chris Burkard

– 4 –

Paisatges impressionants, llocs remots i desolats, les onades més altes, les cascades més espectaculars i una història de surf als llocs més remots del món. Un homenatge fotogràfic al surf en condicions extremes, realitzat per un surfista internacional i el seu equip. High Tide, A Surf Odyssey segueix els surfistes en els seus viatges i èxits èpics en els més diversos paisatges marins i terrestres. Aquest llibre retrata la batalla final entre els elements i la humanitat: l’aigua i les ones contra la taula de surf i l’home.

Barbarian Days: A surfing life

William Finnegan

– 5 –

El surf pels devots és més que això, és una bella addicció, un estudi mental i físic, una forma de vida apassionada. La història de l’obsessió de William Finnegan amb el surf, ens fa viatjar a través del món a la recerca d’onades. Barbarian days / Años Salvajes és doncs una història d’aventures, de la vella escola, una història social, d’exploració, i de la relació de l’home amb la taula i el mar.

The california surf project

Eric Soderquist, Chris Burkard

– 6 –

Deixeu la feina, feu les maletes i aneu a fer surf per la costa de Califòrnia …

Sona com un somni? The California Surf Project és un diari del viatge de dos surfistes per la costa californiana. Chris Burkard, un fotògraf de talent, i Eric Soderquist, un surfista professional recorren la mítica costa del Golden State amb la seva autocaravana Volkswagen.

Surf Like a Girl

Carolina Amell

– 7 –

Dones sorprenents i empoderades dins del món del surf. Si creus que el surf és cosa d’homes, pensa-ho de nou. Les trenta millors surfistes del món ens expliquen juntament amb una fotografia què les va inspirar a perseguir els seus somnis, però sense deixar mai el surf. La fotografia d’aquest llibre captiva, no només perquè apareixen els llocs més impressionants del món, sinó pels valors que transmet.

Leroy Grannis: Surf Photography

Steve Barilotti

– 8 –

En un moment en què el surf és més popular que mai, convé mirar enrere als anys que van portar aquest esport a ser tan popular. Desenvolupat pels illencs hawaians fa cinc segles, el surf va començar a expandir-se a la dècada de 1950: convertint-se no només en un esport, sinó en una forma de vida, admirada i exportada a tot el món. Un dels principals fotògrafs d’aquest període és LeRoy Grannis, un surfista del 1931, que va començar a fotografiar els principis dels anys 60 tant a Califòrnia com a Hawaii.

Kook

Peter Heller

– 9 –

KOOK de Peter Heller ens explica el seu viatge cap al descobriment a la bellesa i el poder de l’oceà, de l’estranya subcultura de surf; d’amor; i, sobretot, de com buscar l’aventura mentre es construeix una vida.

Into the wild

Jon Krakauer

– 10 –

L’abril del 1992 Chris McCandless, també conegut pel pseudònim Alexander Supertramp, de 24 anys, va abandonar tot el que tenia per emprendre un viatge cap a Alaska. Quatre mesos més tard, uns caçadors el van trobar mort. La seva història la va escriure en un reportatge l’autor del llibre, Jon Krakauer. El 2008 es va estrenar la pel·lícula de Sean Penn inspirada en el llibre.

Las olas contadas

Aitor Francesena, Hugo Sánchez

– 11 –

L’objectiu d’aquest llibre, és aprendre a surfejar de forma pràctica i divertida. Submergeix-te en les seves pàgines a través d’Hugo Francesena, un personatge creat pels autors per compartir els seus coneixements, valors i experiències que han adquirit durant la seva llarga trajectòria en el món del surf.

El cisne negro

Nassim Nicholas Taleb

– 12 –

Què és un cigne negre? Per començar, és un succés improbable, les seves conseqüències són importants i totes les explicacions que es puguin oferir a posteriori no tenen en compte l’atzar i només busquen encaixar l’imprevisible en un model perfecte. Per què no podem identificar aquest fenomen fins que ja ha passat? Segons l’autor, això es deu al fet que els humans ens entestem a investigar les coses ja sabudes, oblidant-nos del que desconeixem. Això ens impedeix reconèixer les oportunitats i ens fa massa vulnerables a l’impuls de simplificar, narrar i categoritzar, oblidant-nos de recompensar qui saben imaginar l’ “impossible”. El cigne negre transformarà la nostra manera de mirar el món.

Las voces del desierto

Marlo Morgan

– 13 –

Marlo Morgan no tenia edat ni tarannà d’aventura, però la realitat se li va imposar per la força i el poder que solen transmetre les grans experiències. Així va ser com va viure una odissea fascinant: un viatge a peu pel desert australià en companyia d’una tribu d’aborígens. L’aprenentatge va ser dur, ja que al llarg d’aquesta estranya peregrinació va haver de desprendre’s dels seus antics hàbits i aprendre diferents formes de menjar, de caminar i de comunicar-se per tal de poder gaudir i amb la finalitat d’establir una autèntica comunió amb la natura i també amb part del seu cos i de la seva ment que ella mateixa desconeixia.

Simplifica tu vida

Elaine St. James

– 14 –

Com més complica és la nostra vida, més necessitem recuperar la simplicitat. Simplifica tu vida ens ensenya a relaxar-nos i tornar a ser rics en el nostre temps lliure. Aquesta obra proporciona cent passos experimentats i pràctics que ens conviden a posar ordre al caos creat per les nostres agitades vides. Aquest ordre no només t’alliberarà de complicacions, sinó que et conduirà a un estat de benestar i de gaudir d’aquells detalls que omplen les nostres vides i que no sabem apreciar.

A million little pieces

James Frey

– 15 –

A Million Little Pieces és un llibre de James Frey, venut originalment com un llibre autobiogràfic i posteriorment comercialitzat com a novel·la semifictícia arran de les acusacions de falsificació literària. Narra la història d’un alcohòlic de 23 anys i consumidor d’altres substàncies, i de com s’enfronta a la rehabilitació amb un tractament de dotze passos en un centre.

La historia del surf en España

Daniel Esparza

– 16 –

La gènesi del surf a Espanya. La història de com diferents grups de joves, distribuïts per la costa espanyola, de manera espontània i sense tenir gairebé coneixements del surf, van començar a fabricar les seves taules; es van començar a organitzar en clubs; els primers campionats; la primera indústria; com la societat d’aquella època va rebre un esport tan exòtic.

Todo por un puñado de olas perfectas

David Rensin, Miki Dora

– 17 –

Miki Dora solitari, rebel, proscrit, errant, llegenda. Condemnat per si mateix a vagar eternament pel món a la recerca d’onades perfectes, a la recerca del seu paradís perdut. Més enllà de les seves peripècies delictives i de la seva fugida de l’FBI durant anys, la història de Miki Dora. Aquesta és la seva història, explicada per centenars de persones que d’una manera o altra, van formar part de la seva vida.

Cosas que tu shaper nunca te dice

Bob Smith

– 18 –

Vols iniciar-te en el món del disseny de taules de surf? Aquest llibre no et deixarà indiferent. Des de conceptes bàsics del disseny de taules, fins a tot allò que no t’atreveixes a preguntar al teu shaper. El shaper i surfista californià Bob Smith explica de forma instructiva, breu i comprensible tots els principis fonamentals del disseny d’una taula o, si més no, aquest llibre és un punt de partida per començar a documentar-se, reflexionar i, en qualsevol cas, treure les teves pròpies conclusions.

La dignitat de l’arbre

Pere Martínez

– 19 –

L’arbre és un món sencer, és una construcció formidable i beneficiosa per a tota la naturalesa. Quan un arbre centenari emprèn el procés que el portarà fins a la mort, inicia un període que pot durar molts anys. La dignitat de l’arbre no és un llibre exclusivament tècnic destinat a professionals —que també— sinó una obra que vol aproximar la biologia i la realitat arbòria a qualsevol persona amb inquietuds pel món natural que l’envolta. Hi trobareu, doncs, tant aspectes tècnics i coneixements per tractar els arbres amb sensibilitat i respecte, com aspectes ètics, funcionals i culturals que expliquen la relació dels éssers humans amb els arbres, els éssers vius amb més memòria de la Terra.